ילדה בגיל 4 בעיות של נוזלים באזניים.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

19/03/2013 | 18:04 | מאת: ש.רותם.

שלום ד"ר, ותודה על שירותך בפורום המועיל הזה. שאלה בבקשה: הבעייה שהתעוררה לאחר בדיקת הילדה בת ה-4: הרופא אף אוזן גרון,אמר ,כי יש בעיית נוזלים באוזניים בעקבותיה גם ירידה בשמיעה, בביקור הקודם,הילדה הגיעה כשהתלוננה על כאב אזניים, רשם לה טפול אנטביוטיקה נגד דלקת באוזניים,(לפני כחודש וחצי ), והיום נעשתה בדיקה חוזרת ,בה נאמר ,כי יש לבצע ניתוח שיפתור את בעיה. ד"ר יקר, אנחנו מודאגים ורוצים לדעת ,האם קיים טפול אלטרנטיבה , לייבוש הנוזלים באוזניים ,פרט להגעה לניתוח ? אודה לתגובתך בהקדם, ותבורך על ההשקעה מזמנך,בפורום היעיל זה.

שלום רותם אין לי מספיק פרטים בכדי שאוכל להגיע למסקנות. חלק גדול מהמקרים של נוזלים באוזניים חולפים לבד, במיוחד בחודשי הקיץ. טיפול תרופתי אינו יעיל לעומת חוסר טיפול ולכן לא מומלץ. הצורך בניתוח נקבע בהתאם למשך הבעייה (לרוב מעל 3 חודשים), מידת הירידה בשמיעה וההשפעה על השפה והתקשורת. במידה והליקוי קל ואין הפרעת דיבור ותקשורת המתנה אפשרית בהחלט בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים