אבמיס לילדה בת 12+ עם אסטמה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

17/03/2013 | 12:17 | מאת: אתי

שלום, הבת שלי בת 12 ו10 חודשים. היא סובלת מאסטמה נשימתית וגם מאסטמה של העור. לאחרונה המליץ הרופא על טיפול בתרסיס אבמיס. שאלתי: באלון מצויינים הנושאים הבאים: האטה בגדילה, פגיעה בעיניים והערה לסובלים מאסטמה נשימתית. האם נכון להשתמש בתרסיס זה לילדה עם אסטמה נשימתית? האם מתן התרופה בשלב זה של גדילתה מסכן את התפתחותה? האם קיימת סכנה לפגיעה בעיניים לילדים? כמו כן מצויין באלון שיש להשתמש מגיל 12 ומעלה פעם אחת ביום ולנו נאמר פעמיים ביום בכל פעם לחיצה אחת? תודה, אתי

שלום אתי התכשיר בטוח מאד לשימוש כבר מגיל שנתיים. הסיכון להפרעת גדילה או פגיעה עינית נדיר ביותר ואין כל בעיה בשימושו באסטמטים. אם תפתחי את האזהרות ותופעות לוואי של אקמול תופעי לדעת כמה תופעות לוואי נדירות יש גם לתרופה זאת. השימוש מומלץ פעם ביום בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים