שקד שלישי מוגדל+ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/03/2013 | 10:52 | מאת: הדר פיינברג

ד"ר אריה בוקר טוב, בני בן שנה ו-4 חודשים. לאחר דלקות אוזניים חוזרות אובחן אצלו שקד שלישי מוגדל עם ירידה בשמיעה (אוזן ימין 30 דציבל, אוזן שמאל 15-20 דציבל). טיפלנו במשך כחודש וחצי באמצעות דיקור סיני- במהלך הטיפול לא היו דלקות אזניים וירד כל האודם באזניים. עם זאת, הצילום והבדיקת שמיעה ללא שיפור. אבקש לשאול כמה שאלות: 1. עד כמה חמורה פגיעה בשמיעה של 30 דציבל? 2. לפי הבנתי- שיפור של בדיקת שמיעה וצילום כעבור חודש הוא לא צפוי.. למרות זאת- הפסיקו הדלקות אוזניים והאודם באודניים (מים עדיין יש)- האם במכלול הנתונים והוספת מזג האויר המשתנה לטובה והגדילה של הילד לא פועלים לטובתנו? 3. מה אתה ממליץ לפי נתונים אלו?

שלום הדר 1. ליקוי שמיעה קל . השמיעה משמאל תקינה כך שבסיכומו של דבר זהו ליקוי מזערי 2. מצוין שהדלקות הפסיקו כעת צריך להתמקד בנושא השמיעה ורכישת השפה. במידה ודיבור מתפתח טוב אין מקום לדאגה 3. לחזור על בדיקת שמיעה בעוד 2-3 חודשים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים