ירידה בשמיעה מלידה אוזן אחת - לא שכיח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/03/2013 | 11:16 | מאת: שלומית

שלום. לבני בן ה 5 אובחנה ירידה בשמיעה חד צידית בלידה. הירידה בשמיעה לא שכיחה ויש לו ירידה בשמיעה מוזרה - בתדר 250 - תקין ואז זה הולך ויורד עד שבין 1000 ל - 2000 יש נפילה ל65 דציבל ירידה ואז זה עולה חזרה עד 20 דציבל ב 4000 ושוב נופל ל 60 דציבל לפני ה 8000. ניסינו בחודשים האחרונים מכשיר שמיעה אבל הוא לא הסכים לאורך זמן הוא טען שזה חזק לו מדי וגם אחרי שהנמיכו הוא לא רוצה אותו יותר. היום אמרו לנו שכדאי להמשיך את הברור לראות מדוע יש לו ירידה בשמיעה כי כל הבדיקות שערכנו לאחר שגילינו על הליקוי לא הביאו לשום תוצאה. אני ממש בלחץ כי הציעו לנו CT או MRI. האם יכול להיות שמדובר בגידול שיושב על עצב השמיעה ? בכל הבדיקות האחרונות אין שינוי משמעותי בבדיקה ושוב - אנחנו במעקב מאז שהוא נולד. אם היה מדובר בגידול - היינו אמורים לראות שינוי בשמיעה עם הזמן? תודה וסליחה על כל הכיתוב

שלום שלומית במידה ומדובר בליקוי שמיעה מולד הסבירות לגידול בעצב השמיעה מזערי ביותר ואין לרוב צורך בהדמייה כלשהי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים