אחרי ניתוח כפתורים ושקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/03/2013 | 19:07 | מאת: לאה

שלום רב! יש לי שאלה בנוגע לתהליך ההחלמה אחרי ניתוח כפתורים ואדנואידים . הבן שלי עבר ניתוח ב 28/2 , יום -יומיים הראשונים שלאחר הניתוח היה לו חום 37.5 - החום לא עלה ל-38. ביום למחרת הניתוח הוא מעט התלונן על כאבי ראש והרופא המליץ לתת לו נורופן פעמיים ביום . חוץ מזה הילד מסרב להרים ראש למעלה (דבר ששמנו לה לזה במקרה),אין לו בעיה להסתכל למטה או להזיז ראש בצדדים אך בשום מצב הוא לא מרים ראש למעלה בטענה שכשהוא עושה זאת אז כואב לו. הוא גן מחזיק את הראש קצת בצורה מוזרה - ז'א יש לו קצת תנועות רובוטיות, חשוב לציין שמעבר לתסמינים אלו - הילד במצב טוב ומתנהג רגיל , לקחנו אותו לרופא שניתח אותו , הרופא אמר להמשיך עם נורופן כ 5 ימים ,הוא בדק אותו ואמר שהכל תקין. האם כאבי ראש ו''פחד'' להרים ראש למעלה זה נפוץ אחרי ניתוח כזה?לי זה נראה קצת מוזר שכבר 5 ימים והוא מפחד להרים ראש למעלה?,,, אשמח לשמוע את דעתך תודה מראש

שלום לאה זאת לא תלונה נפוצה אחר ניתוח כריתת אדנואיד. לעיתים מעצם תנוחת הניתוח של כיפוף הראש לאחור זה גורם לכאבי צוואר, תופעה זאת חולפת לאחר מספר ימים. במידה והתלונות נמשכות רצוי לחזור לבדיקה של אאג ולשקול ביצוע צילום לשלילת תהליך זיהומי בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

05/03/2013 | 19:57 | מאת: לאה

קודם כל תודה על התשובה , ז'א עדיין קיים חשש חס וחלילה לאיזשהו תהליך זיהומי?למרות שאין לילד חום ? ואיזה צילום יהיה עליו לעשות אם עדיין יהיה לו פחד להרים ראש למעלה?וכמה ימים עוד היתה ממליץ לחכות ?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים