העלמות הברות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/03/2013 | 10:12 | מאת: לילך

הבן שלי בן שנה וארבע הפסיק לומר את האות ב (דגושה) מתקשה להגיב לשמו המתחיל באות הזו. הפסיק לומר "בבה" (אבא) וכאשר הוא מנסה לחזור על המילה "ביפ" השפתיים נעות בלי קול. את האותיות השפתיות מ' הוא הוגה ללא בעייה, ואת האות פ' במאמץ אך מצליח לעיתים. אותיות גרוניות כמו א' ממשיך להגות, וכן ק', ח', ר' (בסוף מילה), נ' האם מוכרת בעיה שמיעה שבגינה הילד לא מצליח לשמוע הברה אחת בלבד ולכן מפסיק לומר מילים הקשורות בה?

שלום לילך רוב הילדים בין שנה ו-4 חודשים לא מדברים ממש כך לא הייתי מסיק מסקנות . במידה של ביעיה עקבית רצוי לפנות לקלינאית תקשורת בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים