שקדים מוגדלים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

28/02/2013 | 21:02 | מאת: חיה

הבן שלי בן 4 נולד עם שקדים מוגדלים בכל פעם שפוצח את הפה הרופאים מעירים את תשומת ליבי. פניתי ליעוץ ואחד הרופאים אמר לי שיש צורך לצרוב את השקדים בדחיפות ואפילו קבע לי תור.נבהלתי מהדחיפות ופניתי לרופא נוסף שביצע צילום שקד שלישי ובצילום נאמר שאין שקד שלישי הד שלי לרוב בריא וגם לא נוחר. בשל כך הרופא אמר כי זה נתון להחלטתיוהוא לא רואה דחיפות למרות שבאמת השקדים מוגדלים . מבולבלת מה לעשות???

שלום חיה גודל השקדים אינו סיבה להחלטה ניתוחית אלה התלונות של הילד. אם נושם באופן חופשי אינו נוחר ומדבר ויושן היטב אין כל צורך בניתוח. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

05/03/2013 | 08:31 | מאת: שולה

הבן שלי בן 6, ורופא א.א.ג. שלח אותי בדחיפות לניתוח שקדים, כיוון שאינו משגשג (שוקל 18 כבר שנתיים בערך, וגם הגובה שלו באחוזון נמוך). הוא קצת נוחר, אבל אין שום תופעות אחרות כמו דלקות גרון או הפרעות נשימה בשינה. בדיקות דם מקיפות העלו שהוא אנמי קצת ואני נותנת לו ברזל. מצד אחד רופא א.א.ג. נחוש לבצע ניתוח, אך מצד שני רופא הילדים אומר שבשום אופן לא. איך מקבלים החלטה?

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים