שאלה לגבי ניתוח שקדים בטכנולגית קובליישן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/02/2013 | 10:00 | מאת: תומר

שלום, הילד בן 5 ורופא אף אוזן גרון המליץ על ניתוח חשקדים (מוגדלים). לפני כ 3 שנים עבר ניתוח לפוליפים. כמו כן הוא המליץ על שיטת הקובליישן שלטענתו מפחיתה את רמת הכאב והדימום. השאלה שלי כאחד שלא עובר ניתוח שקדים כל יום - עד כמה זה נכון? כמה זה יפחית כאב ודימום? וכמה מהר יותר מחלימים מהעניין ? אנחנו חושבים על ניתוח שקדים חלקי. תודה.

שלום תומר קובלשיין נמצאת בשימוש בארץ בערך 8-10 שנים. כיום בעיקר נעשים בה כריתה חלקית של השקדים. הכאב לאחר ניתוח בשיטה זאת מופחת בצורה משמעותית לעומת הכריתה המלאה. לגבי דמם אין עדיין מידע מספק כוון שדמם נדיר בכל השיטות אך הרושם שיש פחות דימומים בקובלשיין ובודאי דימומים יותר קלים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים