לא מצליחים "לפצח" את הילד

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

24/02/2013 | 22:11 | מאת: עידית

בן שנתיים וחצי, במשפחתון בו כמעט כל הילדים צעירים ממנו. התחיל סביב גיל שנה לומר חלקי מלים "או" (אור), "בא" (אבא). כחודש אחרי זה התחילו דלקות אזניים ונוזלים, והשמיעה ירדה משמעותית (מעריכים סביב 45-50 דציבלים). עד גיל שנתיים מלמל ודיבר ג'יבריש. ניתוח כפתורים בגיל שנתיים, האזין בקשב במשך יומיים לצלילים סביבו וחזר לג'יבריש הקודם. כחודש אחרי זה התחלנו עם קלינאית תקשורת. אחרי מספר מפגשים צירפה קולגה, לא הצליחו לשים את האצבע על הקושי. חזרנו לאא"ג וביקשנו ברה: אוזן ימין 20, אוזן שמאל 30. אזניים מאווררות. במקביל פנינו למכון להתפתחות הילד, וגם שם קלינאית תקשורת התפתחותית ועו"ס לא יודעות לומר ממה נובע הקושי ואיך להתקדם. כיום בן שנתיים וחצי, מנסה לעיתים לחקות מלים, אני שומעת מעין הד או ירידה באינטונציה שלו, כאילו לא שומע טוב: לשתות -> "תואות". אני מודאגת, כי אני חוששת מעיכוב מיותר בהתפתחות שפתית, כי מעולם לא למד לדבר ובשנה הבאה כבר גן. אא"ג רגוע, אומר שנדרש רק מעקב. אשמח לדעתך!050052613

שלום עידית רצוי להבדק אצל רופא התפתחותי וקלינאית תקשורת שמתמחה בילדים. לא בטוח שהפרעת השפה קשורה לליקוי השמיעה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

26/02/2013 | 09:06 | מאת: עידית

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים