שקד מאד נפוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/02/2013 | 14:17 | מאת: שרית

שלום רב בני בן 6 ולפני מספר ימים היה חולה נגשנן לרופא וזה לקח משטח הוא אמר שהוא רואה שקד מוגדל אחד ואכן גם אני הסתכלתי והשקד מאד גדול פי כמה מהשקד השני עברו מספר ימים והוא הבריא ושקד עדדין גדול אני מאד חוששת מתופעה זו כמומחה אני שואלת מה הלאה האם יש צורך בבדיקות נוספות הילד בריא בדרך כלל ? ושאלה נוספת הוא אמור לקבל חיסון של כיתה א בעוד מספר ימים האם כדאי במצב זה לחסנו?

שלום שרית חשוב מאד לדעת כמה זמן יש הבדל בגודל השקדים. אם זה מצב שקיים חודשים ושנים אין לכך כל חשיבות . מאידך אם רופא הילדים לא שם לב אף פעם להבדל בגודל ורק כעת פתאום יש שוני זה מצריך מעקב טוב. עדיין קרוב לודאי שאין בעיה משמעותית אך רצוי לבצע בדיקות דם בסיסיות ולהכנס למעקב צמוד. גדילה מתמדת והמשכית של שקד אחד לעומת השני מצריכה ברור נרחב יותר. אין בעיה עם חיסונים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים