שקד שלישי + שקדים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/02/2013 | 12:27 | מאת: נתי

שלום ד"ר גורדין בני בן השנתיים סובל משקד שלישי+שקדים מוגדלים. תוצאות מעבדת שינה הראו הפסקת נשימה בממוצע של אחת לשעה עם ירידה בסטורציה ל 80%. אנו מתלבטים לגבי הניתוח, ותוהים האם ייתכן כי מזג האוויר הקייצי (בחודשים הקרובים)יוביל לשיפור בגודל השקדים ובכך להימנע מניתוח? כמו-כן האם גיל שנתיים הוא צעיר מדי מכדי לעבור הליך כירוגי זה? תודה רבה.

שלום נתי התוצאות לא מסתדרות לי. מצד אחד יש הפסקת נשימה בודדת לשעה (שזה הפרעה זניחה) ומצד שני יש ירידה ברווי החמצן עד 80% (משמעותי למדי) צריך לראות את התוצאות המלאות של דוח מעבדת השינה. במידה וקיימת הפסקה נשימה בודדת אין ממש צורך בהתערבות ניתוחית. לגיל אין משמעות גבוה בקביעת הצורך לניתוח. אם לילד מה משמעותי הניתוח נעשה גם בגיל שנה ופחות. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

24/02/2013 | 15:07 | מאת: נסי

http://www.doctors.co.il/forum-2568#message-32679

24/02/2013 | 15:08 | מאת: נסי

|קישור|http://www.doctors.co.il/forum-2568#message-32679|קישור|

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים