הוצאת כפתור בניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

15/02/2013 | 10:10 | מאת: אורי אבא של י.

ד"ר גורדין שלום בננו בן 5.5 עבר ניתוח כפתורים לפני כשנתיים וחצי. כפתור ימין ירד לפני כחצי שנה כפתור שמאל תקוע. אין דלקות ואין נוזלים בשני הצדדים. החלטנו בהתייעצות רופאים לבצע ניתוח להסרת הכפתור. גישת הרופא בקופה הינה: בכדי לעזור באיחוי לקחת ריקמת שומן מתנוך האוזן כשתל על הנקב. הוא רואה צלקות על עור התוף ומניסיונו סיכויי האיחוי ללא השתל הינם נמוכים ביותר. מוסיף גם שאם יש איחוי ללא השתל אזי הוא יהיה דקיק. בשיטתו האיחוי קורה בזמן קצר של שבועיים עד חודש. מניסיונו 5% של אי הצלחת התהליך. לרופא ניסיון רב בתהליך זה במדינה מעקבית אחרת ממנה הגיע ובהצלחה רבה. גישת הרופאים במרכז רפואי מוכר לילדים: הוצאת הכפתור והטרייה. שאלותי: האם אכן צלקות על עור התוף מפחיתות את סיכויי הצלחת האיחוי של הנקב.? והאם האיחוי דק במצב זה? האם אתה ממליץ על הפרוצדורה של הרופא בקופה? בתודה מראש. אורי

שלום אורי סבירות גבוה שהנקב יסגר בעקבות הוצאה והטרייה. סגירה ע"י שומן יכולה לעזור. אזור שנסגר תמיד יהיה דק יותר ופגיע יותר לא משנה שיטה משתמשים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים