נוזלים באזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/02/2013 | 13:28 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, בני בן שנתיים וארבעה חוד' הרופא טוען שרואה נוזלים באזניים ושלח לבדיקות. השאלה שלי היא האם ישנן תרופות שניתן לקחת על מנת לייבש את הנוזלים? אני שואלת משום שכול רופא טוען אחרת, אשמח לדעתך בנושא.

שלום הנושא הנ"ל נענה בפורום זה פעמים רבות. דעתי לא ממש חשובה כוון שהנושא נחקר רבות ויש המלצות ומסקנות די ברורות. אין טיפול תרופתי שנותן תועלת לעומת חוסר טיפול. יש שיפור עצמוני ב 70% מהמקרים והטיפול התרופתי אינו משפר זאת. אבל יש קושי בעיקר של ההורים לקבל את העובדה שאין טיפול ושצריך להמתין ולכן ניתן טיפול תרופתי וכאשר יש שיפור תורמים זה לתרופה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים