סטרפטוקוקוס A

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/02/2013 | 09:56 | מאת: ניר

שלום, בני בן ה-5 ואני חלינו באותו יום והיינו עם סימטומים של דלקת גרון וחם. לבני היה חם באזור 38 חולשה בגוף וכאב גרון שעברו תוך יממה וחצי. ולעומת זאת לי היה חם מעל 39 וסבלתי כאבי גרון חזקים וחולשהוהייתי חולה מספר ימים. הרופא נתן לי אנטיביוטיקה וביצעתי משטח גרון שיצא חיובי לסטרפטוקוקוס ואילו רופא הילדים של בני אמר שאין לו דלקת גרון למרות שהתלונן על כאבים עזים. מאחר והאנטיביוטיקה לא עזרה לי קיבלתי שוב אנטיביוטיקה והתבקשתי לבנוק את כל בני הבית לחיידק הסטרפטקוקוס. בני בן ה 5 ובתי בת שנה וארבעה חודשים יצאו חיובים לחיידק. שאלתי היא: 1. מאחר ובני לא טופל באנטיביוטיקה בזמן שהתלונן על הדלקת גרון והיה לו חם האם חיידק הסטרפטוקוקוס A יכול לגרום לו לסיבוכים? מאז שחלה עברו שבועיים קראתי שאם לא מטפלים בזמן הסימפטומים אין אפקטיביות לטיפול אח"כ.. 2. האם ביתי צרכה לקבל טיפול אנטיביוטי למרות שאין לה סימטומים והיא חיובית במשטח גרון? תודה מראש על תשובתך

שלום ניר 1. לא איו צורך בטיפול והסבירות לסיבוכים מזערית 2. נושא מאד נתון במחלוקת. חלק מצדדים במתן טיפול למיגור החיידק וחלק לא. רצוי להתייעץ עם רופא הילדים ולהחליט על דרך פעולה לכל המשפחה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים