תרופה אריוס ועוד שאלה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/02/2013 | 15:08 | מאת: רני

שלום ד"ר! הילד שלי בן 4 ויש לו הרבה נוזלים בשתי האוזניים. בחורף שעבר עשיתי לו בדיקה שהרתה על ירידה של 25-30% בשתי האוזניים. הרופא המליץ להמתין ולראות איך יהיה בקיץ. המצב בקיץ באמת קצת השתפר ואז החמיר שוב. לפני כחודש לקחתי אותו לבדיקת שמיעה שהראתה ירידה בשמיעה של 40% בשתי האוזניים. הלכתי לרופא של הקופה אשר המליץ להמתין עם הניתוח ובינתיים לתת לילד סירופ שנקרא אריוס וטיפות אף. נתתי לילד את הטיפות והסירופ כהמלצת הרופא וזה ממש שיפר את המצב! ואז הלכתי עם הילד לאחד המומחים הגדולים בארץ והוא אמר לי להפסיק לאלתר עם התרופות וזאת היות ומחקרים הוכיחו שתרופות כלל לא עוזרות ואם הנוזלים לא משתפרים מעצמם יש צורך בניתוח. הוא גם אמר לי שטיפות האף מכילות סטרואידים ויכולות להזיק לילד וכי הסירופ הוא אנטי היסטמין וגם לא מומלץ לקחת אותו יותר מ 10 ימים. הפסקתי את התרופות והמצב שוב מתחיל להידרדר. שאלותיי - 1. מה הנזק שיכולות לעשות התקופות והאם לא עדיף לקחת אותן, עם הנזק שעושות ובכך להימנע מניתוח? 2. הרופא אמר שאם הנוזלים נמצאים באוזן זמן רב, הם עשויים לגרום לנזק קבוע. בהתחשב בכך שהילד סובל מהנוזלים לפחות שנה, עוד כמה זמן ניתן לדחות ניתוח ולנסות טיפול תרופתי או לקוות שהמצב ישתפר לבדו? תודה מראש!

שלום רני 1. לאריוס אין כל שהפעה חיובית על נוזלים באוזניים. במידה ויש שיפור זה קורה למרות הטיפול ולא בגללו. לטיפול התרופתי הנ"ל יכולות להיות תופעות לוואי. 2. תמיד יש תקווה. החשיבות הגבוה היא לשיקום השמיעתי . אם הנוזלים קיימים שנה ויותר ויש ליקוי שמיעתי כל התקוםה הנ"ל זה דבר שלילי ולא ניתן להשאיר את הילד כך. האלטרנטיבות הם ניתוח כפתורים או מכשירי שמיעה זמני. ניתן לנסות איירפופר נותן תועלת רבה יותר מאשר חוסר טיפול אך לא עוזר בכל המקרים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים