preauricular sinus bi- lateral

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

04/02/2013 | 08:43 | מאת: ש

שלום, בתי בת השבוע אובחנה כבעלת סינוס פריאוריקולרי. היא עברה את סקר השמיעה בביה"ח, ואף לא נאמר לנו על כך דבר שם. רופא הילדים הוא זה שאבחן זאת ושלח אותנו לביצוע בדיקת ברה. רציתי לדעת מה משמעות אבחנה זו. מקריאה אינטרנטית אני רואה שהחשש הוא בעיקר מהזדהמות שתגרור צורך בניתוח רגיש? תודה מראש.

שלום סינוס פרהאוריקלרי זאת תופעה לא ממש נדירה. באחוז קטן מאד יכול להיות מלווה בליקוי שמיעה ולכן ההמלצה לברור ע"י BERA. עיקר הסינוס הנ"ל היא הנטייה לזיהום. אך לא בהכרח שזה יקרה אי פעם ולכן לא נהוג לבצע ניתוח לכרית הסינוס עד אשר הנגע מזדהם. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים