נוזלים באוזניים וקושי באכילה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/01/2013 | 09:50 | מאת: סיגל

שלום רב, בני בן שנה+10 חודשים עדיין לא מדבר כלל ולאחרונה אובחן כסובל מנוזלים באוזניים וצריך לעבור צילום עבור איתור שקד שלישי. ברצוני לדעת האם ההשפעות של הניתוח בשלבי ההתפתחות של הילד יורגשו תוך זמן קצר יחסים או שהילד יסבול מפיגור בהתפתחות? כמו כן, הילד סובל מרגישות תחושתית בפה ומתקשה בבליעה- האם יש קשר לנוזלים באוזניים. אודה לתשובתכם.

שלום סיגל אני מניח שאת מתכוונת לניתוח כפתורים וכריתה של השקד השלישי. שיפור בשמיעה די מיידי. לגבי התפתחות הדיבור זה לוקח יותר זמן כמובן. לרוב הפער בהתפתחות נדבק די מהר לאחר הניתוח. אין קשר בין נוזלים באוזניים להפרעת בליעה אך שקד שךישי מוגדל ובעקר שקדים מוגדלים יכולים להפריע לבליעה בעיקר של מוצקים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים