ילד - נשא וירוס סטרפקוקוס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

20/01/2013 | 18:39 | מאת: אינה

שלום רב, לבתי נעשתה בדיקת משטח ויצא חיובית בזמן שהיא לא חולה (אני הייתי חולה 3 פעמים רצוף חודש אחרי חודש ולא ידענו מאיפה זה ) האם זה אומר שהיא נשאית סטרפטקוקוס ? רופא שלה רשם אנטיביאוטיקה לחודש כפית ביום. מה זה אומר הטיפול הזה ? האם זה עובר מתישהוא ? מה משמעות ? אשמח לקבל קצת אינפורמציה בנושא. תודה

שלום אינה הנושא מאד שנוי במחלוקת. בהחלט יתכן שהיא נשאית. הסיכוי לגרום להעלמות הסטרפטוקוק אצל נשאים לא גבוה גם לאחר חודש ולכן אין ממש המלצה לטיפול אנטיביוטי מה עוד שנאיפם עצמם לא חולךים אלה יכולים רק להדביק. קיימות גישות שתומכות בטיפול אנטביטטי רחב טווח (דוגמת אוגמנטין) לטיפול במצב. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים