שקדים ושקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

16/01/2013 | 17:50 | מאת: מור

שלום רב, לבני בן ה-4 נשימה עם חרחור, ריר מדי פעם מהפה, קצת נוזלים באוזניים. בבדיקה נאמר לנו שיש לו שקד שלישי מוגדל וגם שקדים גדולים. האם מצב זה יכול להשתפר או שאין מנוס מניתוח ? האם קיימים טיפולים ללא ניתוח היכולים לרפא או לשפר המצב ? מה הסיכונים הקיימים במצב הנוכחי ? אודה על תשובתך.

שלום מור המצב בהחלט יכול להשתפר ויכול להיות שלא. לא כל שקדים מוגדלים מצריכים ניתוח. במידה ויש הספקות נשימה בשינה הניתוח מומלץ ביותר. במקרים אחרים ההתוויה יחסית ותלויה בהפרעה לאיכות החיים של הילד. ניתן לנסות טיפול תרופתי בסיינגולייר למרות שיעילות לא משתווה לניתוח ויש צורך בטיפול ממושך למדי. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים