נוזלים באוזניים אצל בת שנה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/01/2013 | 13:42 | מאת: איריס

שלום. רופאת הילדים איבחנה נוזלים באוזניים, לא נתנה שום טיפול חוץ ממכשיר אדים, אמרה אם יגיע למצב של דלקת אז נטפל באנטיביוטיקה. לפני מספר חודשים היתה דלקת אוזניים שטופלה אנטיביוטיקה ופניסטיל. האם אין טיפול לנוזלים? חייבים לחכות שזה יתפתח לדלקת? יוצאות לה 2 שיניים טוחנות כרגע, יכול להיות שהנוזלים באוזניים קשורים ליציאת השיניים? תודה!

שלום איריס טיפול אנטביוטי ניתן בעת דלקת חריפה. נוזל שלעצמו אינו מצריך שום טיפול. אין טיפול תרופתי שיעיל בפינוי הנוזל לעומת חוסר טיפול ולכן אין כל המלצת טיפול ברוב המקרים הנוזל חולף לבד. כמובן שילדים שחווים דלקות אוזניים חוזרות לא מספיקים לפנות את הנוזלים עד לדלקת הבאה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים