דלקות אוזניים חוזרות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/01/2008 | 09:13 | מאת: אמא לשניים

שלום, ביתי בת שנה ו 7 חודשים, החל מגיל שנה סבלה 3 פעמים מדלקות אוזניים, חום גבוה עד 40 מעלות, כאבים חזקים, וטופלה באנטיביוקה מוקסיפן פורטה 5 מ"ל * 3 פעמים ביום לשבוע. בפעם האחרונה ביקרנו אצל רופא אף אוזן גרון והוא טוען שיש לה הרבה נוזלים באוזניים והמליץ על שבועיים טיפול בנוסידקס (2 מ"ל ביום) ולבצע בדיקת לחץ באוזניים. האם הנוסידקס יכול לעזור? האם יכולה להיות הפרעה בשווי משקל בגלל בעיות באוזניים? אשמח לתשובה.

25/01/2008 | 10:31 | מאת: ד"ר עדי בירון

נוסידקס היא תרופה לטיפול בבעיות מסוג זה. מנסיוני פעמים רבות הטיפול התרופתי לא ממש עוזר בשיפור הנוזלים. ראי תשובותי בנושא נוזלים באוזניים מתאריך 21.1.08. קיצורן -במרבית המקרים אין צורך בטיפול כלל, ובמיעוט שיש צורך - בד"כ מגיעים ל"כפתורים". אני מניח ש"בדיקת הלחץ" אליה התכוונת היא בדיקת טימפנומטריה אשר מסייעת באבחון נוזלים באוזן התיכונה. מרכז שיווי המשקל נמצא באוזן הפנימים כך שבהחלט יש קשר בין בעיות אוזניים להפרעה בשיווי משקל. עם זאת, בד"כ מדובר בבעיות באוזן הפנימית, ולא בעיות באוזן התיכונה כמו נוזלים. למרות האמור לעייל, בעיות באוזן התיכונה עשויות במקרים נדירים גם לגרום להפרעות בשיווי משקל.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים