זמן טוב לניתוח שקד שלילי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

23/12/2012 | 11:06 | מאת: ד"ר יונס

שלום רב ותודה על התייחסות לגבי טיפול בסינגוליר . 1)ראיתי שציינתה באחד מההודעות שתסמינים חודש ימים של הגדלת אדינויד עדיף לחכות ולא למהר לניתוח.בן שלי סובל חודשיים מנחירות בלילה ונזלת ממושכת , הגדללת האדינויד בצילום לדברי רופא א.א.ג בצורה לא קלה(שמצרכת ניתוח),כבר סוכם על ניתוח . האם אתה עדיין ממליץ לחכות מעבר לחודשיים במיוחד שהתסמינים מלווים בירידה בשמיעה לפי בדיקת שמיעה תוצאה מנוזלים וגם הגדלה לא קלה לפי הצילום או עדיף ניתוח להקטין את הסיבוכים הנל . 2)גם לגבי סינגוליר לא יודע אם כדי לנסות טיפול זה במיוחד ויש ירידה בשמיעה כבר ומדובר בטיפול ממושך כפי שציינתה וחזרה של תסמינים לאחר ההפסקה . תודה רב על העזרה .

שלום קשה לי לחוות דעה ללא בדיקת הילד וללא צפיה בבדיקות העזר (בדיקת שמיעה בעיקר). במידה והתלונות ממושכות יש הפרעה תפקודית בתקשורת ועיכוב בדיבור לא רצוי לדחות את הניתוח. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים