איך יודעים אם לתינוקת כואב הגרון?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/11/2012 | 20:35 | מאת: דנה

שלום, התינוקת שלי בת 9 שבועות ובימים האחרונים היא אינה רגועה: מושכת רווחים בין ארוחות (לפעמים כ-5-7 שעות) ומסרבת לאכול (דוחה את הפטמה של הבקבוק בצעקות והתפתלות אך כשאוכלת לבסוף היא אוכלת את כל הבקבוק לעיתים תוך התפתלות), לא רגועה בשינה, לא רגועה במהלך היום ודורשת להיות הרבה על הידיים (לא אופייני לה). כמו כן, שמתי לב כי בשני הבקרים האחרונים ישנם סימנים לנזלת ירוקה באפה אך אינה מנוזלת במהלך היום ונושמת כרגיל. אין לה חום. חייבת לציין שלדעתי לא מדובר בגזים. איך אני יכולה לדעת אם מדובר בצינון? איך ניתן לבדוק אם כואב לה הגרון? והאם יש איזשהי דרך לטפל?

שלום דנה ראשית כדי שתפנו לרופא הילדים שלכם. שנית דלקות גרון מאד לא שכיחות בגיל הזה. לעיתים יכולות להיות אפטות או פצעים בחלל הפה. יכולות להיות סיבות נוספות לסירוב אכילה לכן הבדיקה ויעוץ של רופא הילדים יכולים להועיל בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים