שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/11/2012 | 13:56 | מאת: אור

שלום רב ביתי בת שנתיים וחצי סובלת מנחירות בשינה ונשימה כבדה מאוד. לקחתי אותה לרופאת אף אוזן גרון,הרופאה הפנתה אותנו לצילום רנטגן. בצילום התגלתה חסימה בשקד השלישי. הרופאה המליצה על ניתוח. הילדה איננה סובלת מאלרגיות או מנזלת כרונית, היא החלה פשוט לנחור, ולכן החלטתי לקחת אותה לבדוק את הנושא. הרופאה לצערי היתה חסרת סבלנות. אשמח לקבל הסבר לממצאי הבדיקה,מה אפשרויות הטיפול,מה דחיפות הטיפול(מהיום למחר?)ומה מהירות ההחלמה. תודה רבה אור

שלום אור לא בדיקתי את ילדתך כך שלא אוכל להתייחס לממצאים אצלה. באופן כללי שקד שלישי מוגדל הוא הסיבה השכיחה ביותר לחסימה אפית בגיל של בתך. קיימות גם אפשרויות אחרות אך הם נדירות יותר. כוון שלא ניתן לראות את השקד השלישי באמצעות בדיקה רגילה במרפאה נעזרנים באחת מהשניים: 1. צילום צוואר צדדי 2. בדיקת עם סיבאופטי קטן המוחדר דרך. לכל אחד מהבדיקות יתרונות וחסרונות. במקרה שלהם נעשה צילום ולפי תיאורך נאמר שבו יש עדות לחסימה של נתיב האויר ע"י השקד השלישי. מבחינה טיפולית ניתן לנסות טיפול תרופתי: בדרגות קלות זה בעיקר תרסיס מי מלח. כאשר התסמינים קשים ועקשניים יותר ניתן לנסות תרסיס סטירןואידלי אפי דוגמת אוומיס או סינגולייר במתן פומי. טיפול תרופתי מקל את התסמינים אך אינו פותר את הבעייה ובחלק גדול מהמקרים בעת הפסקת הטיפול התלונות חוזרות. ניתוח נשמר למקרים שאיכות החיים של הילד נפגעת בצורה משמעותית (למשל שינה לא טובה ויקיצות מרובות, הפרעות אכילה עקב החסימה האפית טהפרעת דיבור ניכרת). גם מקרים של הפסקות רצוי שיטופלו ע"י ניתוח בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים