peritonsillar abscess

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/11/2012 | 13:25 | מאת: מרסי

שלום דר'. לפני שנה ביתי בת ה12 חלתה אובחנה כסובלת מפריטונסילר אבסס. היא טופלה באישפוז על ידי ניקוז ומתן אנטיביוטיקה. ממומץ אז על טונסילקטומי בהמשך ואף קבענו תור לניתוח שהיה אמור להיות בקיץ. בכלל שבמהלך ההמתנה (חצי שנה) לניתוח הילדה היתה בריאה לחלוטין בחרנו (עם יעוץ של רופא אף אזן גרון) לבטל את הניתוח. עכשיו היא שוב עם טונסיליטיס. שקדים מוגדלים עם תפליטים. האחות בקהילה שלחה אותנו למיון כדי שיראה אותה רופא אף אזן גרון לשלול פריטונסילר אבסס. הרופאה במיון ילדים הסתכלה ואמרה שזה סתם דלקת בגרון ו "למה בכלל באתם?". קיבלנו אנטיביוטיקה ונשלחנו הביתה בלי יעוץ של רופא אף אזן גרון. אני רוצה להאמין שמדובר על "סתם" דלקת אך אינני רגועה. שאלתי אם לא כדאי שרופא אאג יראה כי אולי מסתתר אבסס שהיא לא רואה. היא טענה שאין דבר כזה ושאם יש אבסס היא תראה בלי בעיה. האם יש דרך למנוע הסתבכות? אני בדרך כלל אמא מאד רגועה אבל כנראה שאני קצת פוסט טראמה מהאבסס הראשון שהגענו לבית חולים במצב רע מאד שבו הילדה בקושי נשמה והניקוז היה "חרום". אשמח להתייחסותך. תודה

שלום מרסי זה שילדתך סבלה מאבצס פריטונסילרי בעבר לא אומר שכל כאב גרון בעתיד יוביל לכך גם. רופא ילדים בהחלט יכול לבדוק ולאבחן נכון את מצב הלע. אם את לא שקטה תפני איתה לרופא אאג בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים