מים באזניים אצל תינוקות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

06/11/2012 | 07:21 | מאת: א

ד"ר גורדין שלום! נכדתי בת השנתיים אובחנה כמי שיש לה מים באזניים.בבדיקת רופא משפחה הומלץ על תרפיית דיבור היות והיא אינה מדברת כילדה לגילה. רופא המשפחה המליץ על בדיקת רופא אף אוזן גרון בכל הקשור לשמיעה.אציין שהיא אובחנה כילדה מאוד אינטליגנטית עם רמת הבנה של ילד בן 3.כמו כן ייעץ הרופא לעבור ניתוח לניקוז הנוזלים באוזן.שאלתי הראשונה היא:האם ניתוח כזה הכרחי ואין דרך אחרת לטפל במצבה?שאלתי השניה האם זוהי הסיבה שאינה מדברת אלה מספר מילים בודדות.עוד אציין שביתי אינה מתגוררת בארץ.לתשובתך הזריזה אודה.

שלום ירידה בשמיעה על רקע נוזלים שכיחה מאד בילדים. בחלק לא מבוטל מהמקרים התופעה חולפת לבד. בשיקולים של טיפול לוקחים את משך הזמן שהנוזלים נמצאים באוזניים, חומרת ליקוי השמיעה (חייבים לעשות בדיקת שמיעה לרוב אפילו יותר מאחת) והתפתחות השפה. בילדים שסובלים מליקוי שמיעה מתמשך (מעל 3 חודשים) והפרעת דיבור ניתוח כםפתורים הוא הפתרון. לטיפול תרופתי אין ערך ממשי במצב זה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים