ביתי עוד חודשים בת חמש סובל מנוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/11/2012 | 13:53 | מאת: עמי

שלום דר אריה . הבת שלנו עוד חודשיים בת 5 . בבדיקה אצל רופא אאג נראו מים באוזן אחת יותר ואחת פחות .. עשינו בדיקת שמיעה במכון הדים והתוצאות היו שיש ירידה בשמיעה הרופא המליץ על ניתוח כפתורים . השאלה שלי היא הגיל .. האם זה כבר זמן שצריך להסתדר הנוזלים ולהפסק או שזה ימשיך כמה שנים ?? חשוב לציין שברוך השם הילדה לא סובלת מדלקות אוזניים .. הנקודה כאן זה השמיעה ואנחנו מעדיפים לחסוך את הניתוך האם כדאי .. ועוד שאלה כנראה שיש לה גכ שקד שלישי מוגדל מנוזלת ודיבור קצת כבד ומעט הפרעות בלילה האם זה עובר מתי שהוא או שחייבים ניתוח להסיר את השקד תודה ויום טוב..

שלום עמי קשה לי לתת לך המלצות ללא בדיקת הילד וצפיה בבדיקות השמיעה. כעיקרון לא נעשית החלטה לניתוח על סמך בדיקת שמיעה אחת אלה לפחות שתיים בהפרש של 3 חודשים. במידה ויש ליקוי שמיעה עקבי שקיים כבר חודשים רבים ומתועד בבדיקות שמיעה רצוי לבצע את הניתוח. אין כלל למתי הנוזלים יחלפוו לבד לעיתים זה קורה בגיל 3 שנים ולעיתים זה יכול לקרות בגיל 10 כך שזה לא שיקול להחלטה. ניתוח מומלץ כאשר ליקוי השמיעה עקבי ומשמעותי (מעל 30 דב בשתי האוזניים). לא חייבים לעשות שום ניתוח אך זה בהחלט ניתוח שיכול לעזור באיכות החיים, בתקשורת של הילדה ובנושא קשב וריכוז. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים