אטמים, נוזלים באזניים ושמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

30/10/2012 | 10:28 | מאת: ליאת

שלום ד"ר גורודין, נכדי בן שנתיים אובחן כסובל מנוזלים באזניים ופוליפים נשלחנו לבדיקת שמיעה שטרם בוצעה (האם יש מכון שעדיף לעשות שם הבדיקה?) הרופא אמר לא להרטיב האזניים ולאטום עם צמר גפן מרוח בווזלין זה לא מסתדר גם כי קשה לרחוץ ילד בן שנתיים, תינוק שלא יושב בשקט. הוא גם אמר שאטמי סיליקון לא טובים כי זה דוחף את השעווה פנימה. מה אפשר לעשות? האם באמת לא להשתמש בהם? הרי להרטיב זה יותר גרוע שאלה נוספת: במידה ואכן יש ירידה בשמיעה עקב הסמפטומים האם זה הפיך? תודה ליאת

שלום ליאת אין כל צורך או טעם בשימוש באטמים לידים עם נוזלים באוזניים. המים מבחוץ אינם מהווים בעיה כלשהי. אטמים נשקלים בילדים שעוברים ניתוח כפתורים . גם זה לא ממש חד משעי יש לא מעט רופאים (ואני ביניהם ) שחושבים שאטמים באוזניים מיותרים לחלוטין ואין בעייה להרטיב את האוזניים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים