חרוז באוזן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

27/10/2012 | 20:28 | מאת: אביבה

דר גורדין שלום, בתי בת ה-4 התלוננה על משהו מציק באוזן. ביום שישי לקחתי אותה לאף אוזן גרון. לאחר שהוא אבחן שיש לה חרוז גדול בתעלה, הוא ניסה להוציא אותו. הילדה התקפלה מכאבים. הרופא המליץ לקחת אותה למיון כדי שירדימו אותה ויוכלו להוציא את החרוז. (לא דחוף לדבריו). קיבלנו המלצה להשתמש ב"אוטידין" כדי לשמן את האיזור לפני ואולי לגרום לחרוז לצאת. שמענו גם שיש אפשרות לשאוב את החרוז החוצה ללא הרדמה. שאלתי היא מה לדעתך הפתרון היעיל ביותר כדי למנוע כאב לילדה ולהוציא את החרוז. האם כדאי לגשת למיון או לרופא לבצע את הדבר? תודה ושבוע טוב

שלום אביבה אוטידין מאלחש את תעלת השמע הסבירות שממש יעזור היא נמוכה. כוון שבגיל הזה כאשר הילד חווה חוויה שלילית וכאובה הסיכוי שישתף פעולה למרות שלא יכאב כלל היא נמוכה. רצוי לבצע את הפעולה בטשטוש כך לא יזכור כלום וניתן יהיה להוציא את הגוף הזר בבטחה. יש מספר שיטות להוצאת גופים זרים מתעלת השמע אך כפי שציינתי כעת הסיכוי של טיפול כלשהו להצליח אינו גבוה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים