נוזלים באזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

22/10/2012 | 09:28 | מאת: שירי

בן שמונה חודשים סובל מנזלת למעלה משבוע ומטופל במי מלח. אתמול הרופאה איבחנה גם נוזלים באוזן ונתנה לנו רק אוטידין לשיכוך הכאב. האם יש צורך בטיפול נוסף לייבוש או להוצאת הנוזלים? האם ישנה אפשרות שזה יתפתח לדלקת או משהו אחר? אשמח לקבל המלצה מה לעשות. תודה

שלום שירי נוזלים באוזניים הם תופעה שכיחה בתינוקות במיוחד כאשר מצוננים. לרוב זה לא גורם לאי נחת או כאב ולכן אוטידין מיותר למדי. אין צורך בטיפול תרופתי לנוזלים אלה במעקב . דלקת יכולה להתפתח התסמינים כוללים לרוב חום ואי שקט רב. רצוי להבדק בטווח של מספר שבועות לאחר חלוף הנזלת. במידה ויש נוזלים באוזניים לאורך תקופה של מספר שבועות רצוי לבצע בדיקת שמיעה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים