שקד שלישי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/10/2012 | 07:32 | מאת: מיטל

שלום, הבת שלי (בת חמש וחצי) סובלת מנזלת כרונית תקופה ארוכה. הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שאמר שכנראה מדובר בשקד שלישי (אדנואיד) והפנה אותנו לצילום. עד כה בחייה ביתי עברה צילום ריאות וCT ראש עקב נפילה (במיון) ואני מנסה להימנע כמה שניתן מצילומי רנטגן. האם יש דרך נוספת לאבחן שקד שלישי מלבד ביצוע הצילום? קראתי משהו על הכנסת סיב אופטי לאף. היכן מבצעים את הבדיקה? תודה

שלום מיטל אבחון של שקד שלישי מוגדל יכול להעשות על סמך בדיקה קלינית ושמיעת התלונות. זה כמובן לא נותן אבחנה סופית אך בסבירות גבוה. לאישוש האבחנה ניתן לבצע צילום צוואר צדדי (רנטגן) שאכן כרום בקרינה אם כי בכמות קטנה למדי. הבעיה בצילום שהוא מקפיא רגע ואינו בדיקה דינמית כך לשלעיתים קשה לפענח. בדיקה עם סיב אופטי היא בדיקה דינמית ויכולה לתת מענה מצוין. הבעיה שהיא לא ממש נוחה ולעיתים בגיל של בתך שיתוף הפעולה חלקי מאד. ניתן לבצע את הבדיקה בכל מרפאת אאג ילדים בבתי חולים השונים בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים