דלקת אוזניים חוזרת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/10/2012 | 17:10 | מאת: מיכל

שלום, בני בן עשרה וחצי חודשים. לפני 3 שבועות טופל באנטיביוקה עקב דקלת אוזניים . כעת שוב יש התחלה של דלקת וצריך לקבל אנטיביוטיקה. 1. האם לקיחת אנטיביוטיקה לעיתים קרובות גורם נזק? 2. האם יתכן שהדלקת נגרמת ממים שנכנסים לו לאוזניים בזמן שעושים לו אמבטיה?

שלום מיכל 1. לא אמור להיות נזק בטח לא לאחר 2 קורסים של אנטיביוטיקה. כאשר הטיפול אנטיביוטי נלקח לתקופה ממושכת שבועות וחודשים רצוי לקחת גם פרוביוטיקה להגנה על מערכת העיכול. 2. לרוב הדלקות בגיל זה הם באוזן תיכונה ואין קשר לכניסת מים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים