דלקת באוזן ימין בן שנה וחודש

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

13/10/2012 | 08:57 | מאת: יעל

שלום רב, בני בן שנה וחודש, לפני כשלושה חודשים בערך הייתה לו דלקת חריפה באוזן ימין עם המון מוגלה.קיבל סילוקסן ומוקסיפן. בשבוע וחצי האחרונים שוב סבל מהאוזן הימנית ואתמול החל לצאת שוב מוגלה מהאוזן . מה עלי לעשות כרגע?האם יש צורך בטיפול תרופתי? איך נכון לנקות את האוזן מהמוגלה?ושאלה אחרונה, האם יש מעין טיפול מונע שאני כהורה יכולה לעשות? אציין כי בערך חודשיים לאחר הדלקת הקודמת הלכתי לאף אוזן גרון כי האוזן הייתה עדיין אדומה לאחר בדיקת רופא ילדים, לא ידע לומר לי מדוע, ולא הייתה לו אח"כ דלקת. אני חוששת שהאוזן תינזק כי אין החלמה מלאה..... תודה, יעל

שלום יעל ראשית עליך לפנות לרופא ילדים או אאג ורק אחר כך להתחיל טיפול לפי המלצות רפואיות. קרוב לודאי שטיפול בטיפות בלבד יספק אך כאמור רצוי בדיקה לפני כן. אין צורך בטיפולך מונע. חשוב לבדוק את האוזן מספר שבועות לאחר הדלקת ולראות האם הנקב בתופית נסגר. במידה וכן אין הגבלות. במידה ונותר נקב רצוי למנוע כניסת מים לאוזן. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

17/10/2012 | 01:52 | מאת: יעל

תודה על תשובתך המהירה.רציתי לדעת כיצד מומלץ לנקות את האוזן מכל המוגלה. במים אני מבינה שכמובן לא ניתן להשתמש והבנתי שגם מי חמצן יכול להיות בעייתי שיש נקב.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים