תינוק בן חודשיים דלקת אוזניים וחור בעור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/10/2012 | 13:03 | מאת: משה

בני בן חודשיים, במשך 4 ימים היו הפרשות מאוזן ימין, חשבנו כי זה לכלוך וניקנו עם קייסמי אוזניים (מאוחר יותר התברר כי אין לנקות לתינוק את האוזן כלל וכי אין לקלח אותו כאשר מים נכנסים לאוזן) הוא אושפז בשל ההפרשות וחור בעור התוף ל 3 ימים עם אנטיביוטיקה ומי חמצן דלקת ב2 האוזניים הפרשות רק בימנית. לאחר שלושה ימים שוחרר עם טיפות אוזניים. האם יש השלכות לרגישות באוזניים בגיל מאוחר יותר ולדלקות חוזרות ונשנות, או בעיות כגון שחיה בגיל מאוחר יותר וכיצד יש להימנע אם בכלל מהדברים הנ"ל. משקל התינוק 4.8 לתשובתך אודה.

שלום משה ברוב הגדול של דלקות אוזן תיכונה חדות שגורמות לנקב בעור התוף יש סגירה עצמית של החור תוך כשבועיים מהדלקת. לרוב אין כל השלכות לעתיד ולא יהיה צורך במניעת מים. רצוי לבצע בדיקה חוזרת אצל רופא אאג כשבועיים לאחר סיום הדלקת כוון שבחלק קטן מהמקרים החור לא נסגר ולכך יש השלכות מרובות בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים