קול צרוד אצל תינוקת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

03/10/2012 | 07:00 | מאת: שרית

חג שמח, התינוקת שלי בת 5 חודשים. סבלה לפני כשבועיים מאוזן אדומה ונוזלים קיבלה טיפול תרופתי באוזן דקס אוטיק למשך 4 ימים. בבדיקה אצל רופאת ילדים נמצאה האוזן בסדר לאחר הטיפול ואילו לפני כמס' ימים החלה עם צרידות וכעת די הפסיקה למלמל. כשהיא בוכה מעט היא צרודה וקולה חלש, נוגעת גם באוזן השנייה והמון בחניכיים. נראה לי שמציק לה בחניכיים. ייתכן וכל התופעות קשורות לבקיעת שיניים? מה ניתן לעשות כנגד צרידות בקול? האם ניתן לתת לה אוטידין באם נראה לי שהיא נוגעת הרבה באוזן בחוסר נינוחות?

שלום שרית קרוב לודאי שילדתך סובלת ממחלה וירלית של דרכי הנשימה העליונות והצרידות היא אחת התסמינים. לא צריך טיפול מיוחד מלבד המתנה הקול יחזור תוך מספר ימים. לגבי האוזן אוטידין יכול לעזור כאשר הכאב משמעותי יותר רצוי לתת משכך כאבים דרך הפה ( אקמול , אדויל וכו) בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

05/10/2012 | 04:58 | מאת: שרית

תודה ד"ר על תשובתך, אכן נראה שהצרידות עוברת. חד שמח. שרית

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים