האם לנתח או לא???? בבקשה דחוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

12/09/2012 | 19:10 | מאת: אני

בני בן 6 וחצי ויש לו שקדים נושקים.התייעצנו עם 5 רופאים וכולם המליצו על ביצוע ניתוח להסרת או הקטנת שקדים, כמו כן ביצענו בדיקת שמיעה ויש לו ירידה קלה מאוד בשמיעה. אנו חוששים מאוד מהניתוח בגלל סכנת הדימום שלאחריו - ראוי לציין שפעמים רבות הילד נוחר תוך כדי שינה, מתהפך המון בלילה ולעיתים מתעורר במהלכו. כמו כן אנו מטופלים מזה כשנתיים בהורמון גדילה. שאלתי - האם אכן לבצע את הניתוח? - כאמור, הקטנת שקדים, שקד שלישי ואנדואידים (כפתורים??) - אין לי מושג באיזו טכניקה ישתמש הרופא, אך הוא אמור שהיות ומדובר בהסרה חלקית אנו יכולים להיות יותר שקטים... הניתוח יתבצע באסותא - מאוד חוששים, ועדיין מתלבטים - בתודה למענה מהיר, אנחנו.

שלום אם כל הרופאים שפניתם אלי הם המליצו על אותו דבר כנראה שזה הדבר הרצוי והמתבקש. לא בדקתי את הילד כך שאני לא יכול לחוות דעה ממשית. הניתוח נועד לפתוח את מעבר האויר באף ובלע שחסומים כרגע ע:י השקדים והשקד השלישי. הסרה חלקית של הקשדים תאפשר זאת בהחלט והיא מועדפת עקב הכאב המופחת הכרוך בה. לגבי דמם אין מספיק עדויות שיש פחות דמם בכריתת שקדים חלקית אך הרושם שזה בהחלט המצב. בהצלחה בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים