טיפות דזורן

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/08/2012 | 16:22 | מאת: גבי

שלום, בני סבל אתמול מכאב באוזן, ללא חום. במוקד של מכבי אמרו שיש לו דלקת באוזן החיצונית ונתנו לו טיפות דזורן (שלש טיפות, שלש פעמים ביום למשך חמישה ימים). אתמול בערב שמנו לו טיפות והבוקר הוא היה ללא כאבים כלל. התלבטנו האם להמשיך בטיפול או להפסיק. החלטנו להמשיך. שאלתי: 1. האם יכול להיות נזק לאוזן במתן הטיפול המלא (חמישה ימים) במידה והיתה טעות באבחנת הרופא ולא היתה דלקת של ממש? 2. בעלי שכח לציין בפני הרופא שבני רגיש לפניצלין, האם הטיפות הללו מהוות סיכון כלשהו בהקשר זה? תודה רבה, גבי.

שלום גבי 1. אין בעיה במתן טיפות אלה לדלקת חיצונית גם לתקופות ארוכות יותר. 2. הטיפות אינם מכילות אנטיביוטיקה ממשפחת הפניצילין כך שאין בעייה בשימושם בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים