כריתת שקדים או הגדלת נפח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

11/08/2012 | 17:52 | מאת: רחלי

היי, בשבוע הבא הילד שלי אמור לעבור ניתוח שקדים ופוליפים באסותא, הילד בן 3 וסובל מנחירות חזקות, יש לי קצת ספק לגבי השיטה בה החליט הרופא שזה גירוד והקטנת השקדים בטענה כי ככה הסיכוי לדימום קטן יותר. דבר נוסף הוא שהילד נולד הוא היה מונשם ומורדם במצב קשה מאוד עם ttn ופנוטורקס בשני צידי הריאות, נקזים וכו אשמח לקבל דעתך רחלי

שלום רחלי הרופא ממליץ על שיטת פעולה מסוימת בשיתוף עם המטופל זה אף פעם לא הנחתה והוראה. בכריתה חלקית הכאב מופחת בצורה משמעותית וכנראה שיש גם פחות דמם (אין עדיין מספיק עדויות) מצד שני יש סיכוי קטן (5%) לצמיחה מחודשת וחזרת התלונות ולרוב יש עלות נוספת בשימוש בטכנולוגיה של הכריתה החלקית. לגבי הריאות יש צורך להתייעץ עם מרדים לפני הניתוח וציין את העבר למרות שקרוב לודאי אין לזה השפעה כעת בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים