שקיעת עור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/08/2012 | 10:49 | מאת: חגית

היי, רופא אף-אוזן-גרון אבחן אצלי עור תוף שקוע באוזן שמאל, וציין ש"כרגע אין לי דלקת". ממצאים בבדיקה: דוקטוס משמאל, אטלקטזיס 3 משמאל, לאודיו עם טימפנו. לבדיקה הגעתי לאחר שירד לי דם מאוזן שמאל לאחר שניקיתי עם מקל אוזניים, ויום למחרת עדיין הרגשתי תחושת אי נוחות עד כאב באוזן. הרופא אמר שיש לי תעלות צרות ושאסור לי להשמתמש במקלות ובכלל אמר לי שלא לגעת באוזניים, גם לא עם טיפות. כאמור הוא ציין שאין לי דלקת, אבל האוזן עדיין מציקה לי וקצת כואבת. האם שקיעה ברמה כזו של עור התוף יכולה להירפא מעצמה? האם יש דרך לתקן את מצב האוזן ללא ניתוח? האם ייתכן שהמצב יחמיר (אני בת 23)? מה אני יכולה לעשות עכשיו עם הכאב באוזן (הרופא בחופש...)? יש לציין שאני מרגישה תחושה מוזרה באוזן שמאל זה זמן רב, ואני גם לא שומעת מעולה. ייחסתי את התחושה לכך שאני מרבה לשמוע מוזיקה ולכך שסבלתי מייצור מוגבר של שעווה באוזן. כילדה סבלתי הרבה מדלקות אוזניים, ולא הייתי שומעת כאשר היו מדברים אליי "מאחורי הגב", אבל זה עבר כאשר דלקות האוזניים הפסיקו. מעולם לא עברתי ניתוח באוזניים.

שלום חגית. עליך לעשות את בדיקת השמיעה ולחזור לרופא המפנה אז הוא יוכל להמליץ לך על דרכי הטיפול. הצורך בהתערבות (ניתוח) נקבע לפי מצב האוזן, ליקוי השמיעה ועוד. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים