אוזניים סתומות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

09/08/2012 | 06:22 | מאת: קרן

שלום רב בתנו סבלה מדלקת אוזניים לפני כשבוע וחצי וטופלה בטיפות. הרופא אבחן זאת כתוצאה משהייה בבריכה . בבדיקה חוזרת נמצא שהכל תקין. לפני שלושה ימים טסנו ובנחיתה היא החלה לסבול כאבים עזים. מכיון שהרופא צייד אותנו בטיפות חדשות ליתר ביטחון התחלנו בשימוש. כעבור מספר שעות חל שיפור אולם לאחר שלושה ימים היא עדיין סובלת פה ושם מכאב והאוזן נפתחת ונסגרת לסירוגין. היות וזו נסיעה קצרה אשמח לנסות להתייעץ איתך האם נכון להמשיך בטיפול למשך השבוע עד שובנו ואין בכך נזק? האם ייתכן שהסיבה לכאבים היא שאנו באזור גבוה יחסית? ( אלפים)

שלום קרן כנראה שיש נוזל בראוזן תיכונה וזה מה שגורם לתחושת הלחץ והאטימות. שינוי לחץ (בעקבות שינוי גובה) בהחלט יכולים לתרום להחמרת התסמינים. לטיפות אוזניים אין כל השפעה על התהליך ואני מניח שהשיפור הזמני שקרה אינו קשור כלל לשיפור בהם. קשה לי לתת המלצות ללא בדיקת הילדה. ניתן להשתמש במשככי כאבים ותרסיס לאף (לא ידוע מה גיל הילדים התרסיס הנ"ל מוגבל מגיל 4 שנים - מדובר באווטריוין ). בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים