טיפול בנחירות אצל בן 4

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/08/2012 | 12:00 | מאת: שירי

היי.בני נוחר מאוד בשנה האחרונה ,במיוחד בחורף.צילום רנגטן העלה שקד שלישי ורופא אחד המליץ להוריד ורופא אחר להמתין. בקיץ הנחירות מאוד השתפרו וכמעט נעלמו עד לשבועיים האחרונים.אנחנו חושדים ששתיית חלב הגבירה אותם או שינה עם מזגן.בכל אופן,גילינו שאם אנחנו נותנים לו טיפות פניסטיל יומיים,הנחירות פוסקות לגמרי לכמה ימים. שאלתי היא האם הנחירות יכולות להיות קשורות למזגן והאם יש בעיה לתת טיפות פניסטיל באופן קבוע ומה ההשלכות?

שלום שירי מזגן לא אמור להשפיע על נזלת ונחירות. גם חלב לא אמור להיות קשור. פנסטיל זאת תרופה אנטיאלרגית שיכולה לגרום להקטנה של הנזלת. ניתן להשתמש תקופות ארוכות יותר אך רק בהמלצת ובמעקב רופא הילדים. רצוי לבצע ברור אלרגי יתכן ותלונות הנזלת והגודש נובעות מאלרגיה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים