סגירת נקב אוזן ימין

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

01/08/2012 | 21:26 | מאת: מיכל

שלום רב, ילדה בת 6 ואמורה לעבור ניתוח לסגירת נקב באוזן ימין ע"פ המלצה של מס' רופאים ומאחר שכבר אין דלקות למעלה משנה, אוזן שמאל תקינה וחוץ מזה אין בעיה אחרת. היינו אצל רופא קופ"ח שהסביר את הסיכונים וההליך ואז בדקנו גם רפואה פרטית. היינו אצל מנתח פרטי ידוע שהסביר את כל הסיכונים אך הוסיף שבבית חולים פרטי ולא ציבורי כדוגמת מדיקל סנטר או אסותא ת"א יש במהלך הניתוח מוניטור מסויים שעוזר בניתוח ומונע בעיות ו/או סיכונים לפגיעה בעצב הפנים, דבר שאין בבית חולים ציבורי. בבית חולים ציבורי לא ניתן לבחור את המנתח וברפואה הפרטית אין בעייה ומאחר שיש לי ביטוח בחברת הראל וכבר בדקתי שהכל יכוסה אנו מתלבטים. ההתלבטות שלנו כהורים האם זה לא מסוכן לעבור ניתוח בבית חולים פרטי נניח מדיקל סנטר בהרצליה או אסותא חיפה/ת"א? האם במקרה של חס וחלילה של מצוקה האם קיים כל המכשור כמו בבית חולים רגיל? בנוסף הרופא בבית החולים הציבורי אמר שמשך השהייה לאחר הניתוח בבית חולים הציבורי הוא כ-6 ימים והמנתח בבית חולים פרטי אמר שהילדה תשאר רק ללילה אחד. אשמח לשמוע חוות דעתך בנושא זמן השהייה ונושא בית חולים/פרטי ציבורי. תודה

שלום מיכל ניתוח זה מבוצע בכל בתי החולים בארץ ציבוריים ופרטיים. בכל בתי החולים הציבורים בארץ יש את מכשיר הניטור של העצב כך שהמידע שהוא קיים רק באסותא ממש לא נכון. מאידך לרוב אין צורך בשימוש בניטור בניתוח לסגירת הנקב כוון שהסיכון לפגיעה בעצב הפנים מזערי ביותר. הניטור נעשה בניתוחי עצמות שמע וכוליסטאטומה. אין כל מניעה או סכנה מביצוע הניתוח בבית חולים פרטי, אין צורך בטיפול נמרץ לאחר הניתוח וההחלמה לרוב מהירה. לגבי משך האישפוז הוא משתנה ממנתח למנתח ולא קשור למערכת הציבורית או הפרטית. אני את מנותחיי משחרר ביום הניתוח או ביום למחרת ונדיר ביותר שהם ישהו יותר מלילה אחד לאחר הניתוח. זה נכון שברפואה ציבורית אין אפשרות לבחור את המנתח וברפואה הפרטית האפשרות הזאת קיימת. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים