דלקת אוזניים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/07/2012 | 23:50 | מאת: שני

שלום רב! לפני כ-10 ימים החלו כאבים באוזניים וחום עולה וירד לתינוק שלי שבן שנה וחמישה חודשים. לאחר בדיקת רופא , אובחן דלקת אוזניים תיכונית ב-2 האוזניים. קיבלנו אנטיביוטיקה מוקסיפן 3.5 מל 3 פעמים ביום למשך 10 ימים ואכן החום שלו לא עלה שוב. לאחר 9 ימי טיפול אנטיביוטי טסנו איתו לשווייץ. ביום העשירי הלכתי שוב לרופא בשווייץ לבדוק את האוזניים והוא אמר שהאוזניים עדיין אדומות ודורשות המשך טיפול אנטיביוטי. קיבלתי ממנו עכשיו co-Amoxi-Mepha 457 לקחת פעמיים ביום 3.1 מל למשך 10 ימים נוספים. משקלו של התינוק שלי 10 קג. ברצוני לשאול: האם לתת עוד 10 ימים של אנטיביוטיקה? האם האנטיביוטיקה שקיבלתי בנוסף בסדר? האם זה לא יותר מידי ועלול להזיק לתינוק שלי? האם ישנו טיפול אחר למעט אנטיביוטיקה שאני יכולה לתת? ושאלה אחרונה: קניתי פרוביוטיקה בישראל- האם לתת לו? אם כן כמה זמן ומה המינון? תודה רבה על כל התשובות אני מפחדת שמא מידי אנטיביוטיקה תזיק לו ובסופו של יום לא תעזור גם לדלקת מה שקרה עד עכשיו.

שלום שני אני לא אוכל לייעץ לך ללא בדיקת הילד. לא מכיר את התרופה הנ"ל, כנראה סוג של מוקסיפן. אנטיביוטיקה לא ניתנת על סמך מראה האוזניים אלה עקב תלונות קליניות כגון חום גבוה , אי שקט וחוסר תיאבון. אני מניח שאם הרופא רשם שוב אנטיביוטיקה הייתה סיבה טובה לכך. אין מה לחשוש מ-2 קורסים של אנטיביוטיקה. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים