חיידק סטרפטוקוק A

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

31/07/2012 | 18:45 | מאת: דנה

שלום רב, לאחרונה כל מי שמטפל בביתי בת השנה נדבק בחיידק סטפטוקוק A שמלווה בדלקת גרון,חום,כאבי גרון וחולשה. שאלתי היא האם בתי יכולה להידבק? שמעתי שעד גיל שנה וחצי לא ניתן להידבק. בנוסף, רציתי לשאול האם ייתכן שבתי נשאית של החיידק ומדביקה את כולם והיא עצמה איננה חולה? תודה מראש

כן לשתי שאלותייך. ניתן לקחת משטח גרון מהילדה במידע וחיובי ל STREP והילדה ללא מחלה חריםה כנראה שנשאית. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים