דחיית ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

07/06/2008 | 19:50 | מאת: קרין

הומלץ לבני בן הכמעט 3 על ניתוח כפתורים (עקב דלקות חוזרות ונשנות כל הזמן) אך נאמר לי שקודם כדאי לנסות לעבור את הקיץ ואם בתחילת החורף זה יחזור לנתח אלא אם כן כבר בקיץ הדלקות יחזרו. מדוע לחכות עד סוף הקיץ ? הרי ברור שזה יחזור מתישהו אם לא בקיץ אז אחרי הקיץ, אז למה לדחות ? אני רוצה לציין שבבדיקה האחרונה שנעשתה לו בדיקת השמיעה היתה תקינה בניגוד לקודמת שלא היתה כי נעשתה בין דלקת לדלקת והיו לו המון נוזלים בניגוד לעכשיו. בבדיקה האחרונה (התקינה) נרשם כי "בבדיקת הטימפנומטריה התקבלה הענות בטווח הנורמה דו"צ באוזן ימין עם נטייה ללחץ שלילי". האם הכוונה לכך שיש חסימה באיוורור באוזן ימין ? אם כן אני מאינה שהדלקת הבאה היא רק עניין של זמן. לכן אני לא מבינה את הדעה של דחיית הניתוח עד אחרי הקיץ ? מה שלושה חודשים יתנו ? תודה רבה על המענה. אני ממש לא יודעת מה לעשות...

07/06/2008 | 21:13 | מאת: ד"ר עדי בירון

אם לילד שמיעה תקינה, אין נוזלים באוזניים ועבר כבר זמן מהדלקת האחרונה, אין הצדקה לניתוח. יש סיכוי טוב שבמהלך הקיץ לא יהיו דלקות כי כידוע, יש יותר דלקות אוזניים בחורף מאשר בקיץ, ויש סיכוי לא רע שעד החורף הבא הילד יהיה כבר יותר גדול, תעלות האיוורור של האוזניים שלו יחלו לתפקד כיאות ולא תהיה הישנות של הבעיה. במקרה זה נחסך ניתוח מהילד. ישנה, כמובן, גם אפשרות שהילד יפתח דלקות במהלך הקייץ, ואז יופנה לניתוח, או שהקייץ יעבור בשלום אבל בהגיע החורף תישנה הבעיה, ואז הוא יופנה לניתוח. אם אלה יהיו פני הדברים, הילד לא יצא ניפסד. אם היה זה הילד שלי, הייתי שמח מאד לאפשרות (הסבירה) להמנוע ממנו את הניתוח, במחיר חסר המשמעות של האפשרות לדחייתו במספר חודשים. לא? מה שאני נוהג לומר להורים של הילדים המגיעים אלי במצב דומה הוא שתמיד מאשימים אותנו, המנתחים, שאנחנו ממהרים להפנות לניתוח, לכן אם מנתח ממליץ שלא לנתח, נראה לי הגיוני יותר לקבל את המלצתו. דר' עדי בירון מנתח מומחה אאג ילדים לקביעת תור: 09-8664949

07/06/2008 | 21:56 | מאת: קרין

מה שאתה כותב נשמע הגיוני... אני רוצה גם לציין שהילד עדיין לא מדבר ברור (לא יודעת אם זה קשור או לא לדלקות שכל הזמן היו לו באוזניים) ושברגע זה ממש הוא טפס שוב נזלת לצערי כך שהדלקת הבאה אולי שוב תגיע...(אני אומרת את זה מהנסיון איתו שכל נזלת ישר הופכת לדלקת אוזניים שלרוב מתפרצת גם החוצה) נקווה שלא. אבל, בכל מקרה אתה צודק בכך שחייבים לתת הזדמנות ולא למהר לנתח. תודה רבה על הבעת דעתך.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים