האם ללכת לניתוח

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

26/07/2012 | 13:59 | מאת: חסוי

שלום, בני בן השלוש נולד פג בשבוע 30 כל לילה נוחר, ישן עם פה פתוח, מתקשה לנשום, כשמנוזל יש לו התקפות שיעול שנמשכות הרבה זמן. לאחרונה אומר הרבה מה? הגננת הפנתה את תשומת ליבי שהוא מתאמץ בדיבור ומדבר בטון גבוה. עשינו בדיקת שמיעה בבי"ח, בדיקה חלקית, נאמר לנו שהכל בסדר, רופא אאג אמר שהשקדים מוגדלים, שבדיקת השמיעה טובה, ושנעשה צילום צוואר אולי נצטרך ניתוח. קלינאית תקשורת אמרה שהוא מתקשה לנשום ושנעשה ניתוח. כשאקבל את תוצאות צילום הצוואר ,מי פוסק בנושא הניתוח ? באיזה מקרים חייבים לבצע הניתוח ? האם כדאי להתייעץ עם משהוא נוסף? תודה

29/07/2012 | 11:19 | מאת: חסוי

בימים האחרונים שואל כל הזמן מה מגביר את הטלויזיה האם ללכת לבדיקת שמיעה חוזרת ? האחרונה שעשעינו בוצעה באופן חלקי. איפה מומלץ לעשות ? תודה

שלום בהחלט רצוי לעשות בדיקת שמיעה נוספת, במיוחד אם הראשונה בוצע חלקית בלבד. צורך בניתוח נקבע לפי תלונות החולה ובדיקות העזר. צילום לבדו לא קובע דבר ואין לו כל חשיבות בקבלת ההחלטה ללא נוכחות תלונות מתאימות. לפי התיאור שנמסר יש חסימה אפית די קבועה והתערבות ניתוחית בהחלט יכולה להועיל. ניתן לפנות לבדיקת אאג נוספת עם תוצאות הבדיקות בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים