נוזלים באוזניים וליקוי בשמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

14/07/2012 | 21:08 | מאת: רויץ

שלום בני בן כמעט 3. לפני שנה בבדיקת שמיעה נמצא כי קיימים נוזלים באוזניים. השבוע בבדיקת שמיעה נמצאו נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה 45-50. א.א.ג המליץ לי לבצע ניתוח כפתורים. הילד מדבר באופן לא כל כך ברור ומדבר לרוב בקול רם. הילד אינו סובל מדלקות באוזניים. רופאת המשפחה המליצה לי לדחות את הניתוח ולנסות טיפול בנרות הופי ובמכשיר אייר פופס. והדגישה כי הילד צפוי לסבול מדלקות רבות באזניים לאחר הניתוח(דבר שהיום לא קורה) וכי הניתוח לא תמיד פותר את בעיית הנוזלים. האם לדעתך כדאי לי להמתין למרות שזה פוגע באיכות החיים של הילד(דיבור לא ברור, חוסר ביטחון)? אודה להתייחסותך.

שלום רוית לפי תיאור שמסרת אין מה לחכות. הילד זקוק לעזרה כבר עתה. לנרות הופיאין כל יעילות מלבד כוויה באוזניים. מכשיר איירפופר יכול לעזור לעיתים אך לא בכל המקרים והטיפול בו לפחות 6 שבועות. כמעט כל הילדים שעוברים ניתוח כפתורים משתפרים בשמיעה. היעילות אינה קבועה ונמשכת כל עוד הצינורית תפקודית. לגבי דלקות האוזניים יתכנו לרוב לא רבות ומטופלות בפשטות ע"י טיפות אוזניים. זאת בטח לא צריכה להיות הסיבה לאי ביצוע הניתוח. ילד עם ליקוי שמיעה משעותי ועיכוב שפתי צריך טיפול עתה. ניתוח יעזור לו מאד. לחלופין ניתן לשים מכשירי שמיעה , אופציה זאת לרוב לא ישימה עקב התנגדות ההורים. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים