סיב אופטי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

25/06/2012 | 00:04 | מאת: אסתר

שלום, רופאת הילדים שלנו שלחה את הבת שלי לבדיקה דחופה אצל רופא א.א.ג. כי היה לה חום והיא לא מצאה סיבה והיא ראתה שיש צורך בניקוי האזניים ע"י הרופא. בתי התלוננה גם על כאבי גרון ולא נראה דבר. רופא הא.א.ג. הוציא לה את הלכלוך מהאזניים ואז עברנו לחדר האחות והוא הכניס לה את הסיב האופטי לאף. הבדיקה היתה מאוד לא נעימה וכואבת והבת שלי התחילה לבכות ואז הוא הפסיק .לפני שהוא הכניס את הסיב לאפה הוא שם עליו נוזל ואז הכניס אותו לאף. שאלתי היא האם הבדיקה היתה הכרחית כי כאמא קשה לי שנתתי לו לעשות לה את הבדיקה כי ראיתי שכואב לה ושאלה נוספת היא האם הסיב שהוא לא חד פעמי אמור להיות מחוטא והאם זנ מסוכן וניתן להידבק במחלות שונות. אבקש את תשובתכם המהירה .תודה

שלום אסתר אין לי ספק שהרופא שבדק אותה בצע את הבדיקה כוון שהייתה חיונית באותו רגע. לא נראה שרופא יבצע בדיקה מכאיבה ללא צורך. לגבי הניקוי של הסיב יש ניפוח דרמטי של הנושא בתקרשורת כרגע. רוב המוחלט של רופאי אאג מתנקים את הסיב בין חולה לחולה ע"י נוזל חיטוי. הסבירות להעברת מחלות מזערית ביותר. ד"ר גורדין

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים