דחוף!!! סטרפטוקוק בגרוו

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

05/06/2008 | 11:05 | מאת: יעל

שלום ביום שבת לפני כשבוע הופיעה פריחה על הכוף של בתי בת השש. למחרת נגשתי לרופא והוא אמר שהגרון אדום וכנראה זה וירוס. הפריחה לא נעלמה לכן לאחר יומיים נגשתי שוב לרופא והוא שלח למשטח גרון. המשטח הראה סטרפוקוק שצמח. הרופא נתן לה אנטיביוטיקה מסוג אריטרוטבע בסירופ אך היא לא הצליחה לשתות אותו בטענה שהיא הולכת להקיא. הרופא החליף לכדורי זינת וגם את זה היא מסרבת לקחת . ניסיתי את כל השיטות האפשריות על מנת שתסכים לקחת את התרופה (קיסוק, מהילה במשהו מתוק וכו) . אתמול היא הקיאה לאחר שהצלחתי בדרך לא דרך לתת לה את התרופה. יש בעיה רצינית היא לא יכולה לקחת את התרופה . הילדה חיונית, פרט ליום אחד שהיה לה חום נמוך אין לה חום והפריחה עברה. היום הלכתי שוב לרופא והוא הטיף לי על זה שהילדה לא לוקחת תרופה וכאילו הפנה אבצע מאשימה כלפיי כהורה. למרות שניסיתי בכל הדרכים האפשריות. הוא אמר שיכול להיות שהמחלה חלפה. אני מאד מודאגת כי ידוע לי שסטרפטוקוק יכול לגרום לסיבוכים. אנא עזרתך תודה

05/06/2008 | 14:00 | מאת: ד"ר עדי בירון

כפי שכתבתי רבות בעבר: אנחנו לא מטפלים בתרביות אלא בילדים. לחלק מהאוכלוסיה יש תמיד סטרפטוקוק בגרון ללא קשר למחלה. ההחלטה על טיפול היא, לכן, לא תמיד פשוטה, ומחייבת בדיקה של הילד והתרשמות מפרטים רבים בסיפור המעשה ובבדיקה הגופנית. במידה ואינך משוכנעת בהחלטת רופא ניתן תמיד לגשת לקבל חוות דעת נוספת. לא כדאי להסתמך על אמירות כלליות כמו אלה שאני כותב כאן. מצד שני, אם הילדה משתפרת והולכת, אין סיבה להלחץ... דר' עדי בירון מנתח מומחה אאג ילדים לקביעת תור: 09-8664949

05/06/2008 | 15:16 | מאת: יעל

אני מודה לך על תשובתך המהירה

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים