דלקות גרון חוזרות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון ילדים

10/06/2012 | 15:27 | מאת: סימה

שלום בני בן 10.5 סובל בשנה האחרונה מדלקות גרון חוזרות ונשנות בתדירות של כל 3 שבועות הוא מטופל באנטיביוטיקה לפני כשלושה שבועות רופא הילדים אמר שאם יחזור שוב צריך לשקול ניתוח שקדים יום שוב לבני יש חום וכאבי גרון, ברצוני לדעת האם הניתוח הוא הפתרון? ויאך ההחלמה בגיל 10.5 תודה, סימה

שלום סימה ניתוח לכריתת שקדים הוא בהחלט אחד הפתרונות. ההמלצה לניתוח ניתנת כאשר יש מעל 7 דלקות שקדים בשנה או 5-6 לשנה בשנתיים רצופות. זאת המלצה יחסית שנועדה לשפר את איכות החיים. ההחלמה מניתוח תלויה בילד , חלקם עוברים בקלות ולחלקם יש כאבים ממושכים יותר. בברכה ד"ר גורדין אחראי שירות אא"ג ילדים בי"ח רמב"ם טל לקביעת תורים 057-9955355 www.drgordin.co.il

12/06/2012 | 18:50 | מאת: ד"ר אלי טופר נטורופת/הומיאופת

לפני שמנתחים כדאי לשמוע דיעה נוספת מהרפואה האלטרנטיבית - מאחר והרבה (אם לא כל) מהבעיות נפתרות באמצעות הנטורופתיה/הומיאופתיה ובמיוחד לאחר שמוצאים את האלרגנים שתורמים לבעיות. ניתוח השקדים יקל על המטופל אבל לא ייפתור את הבעייה שנוצרה מסיבות אחרות.

מנהל פורום אף אוזן גרון ילדים